Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Θ-ΗΤΤΑΤα πιόνια δεν γνωρίζουν, δεν θυμούνται. Θα κάνουν τις κινήσεις που επιβάλλουν οι κανόνες, θα πάνε όπου τα σπρώξει, όπως και όποτε ορίσει, ένα χέρι. Μερικά πιόνια ζουν στην ψευδαίσθηση πως έχουν την πρωτοβουλία. Και δρουν, νομίζουν, αυτοβούλως.

Η ιστορία μας γυρνάει από τραγωδία σε φάρσα κι ύστερα πάλι τραγωδία και πάλι φάρσα. Στο ενδιάμεσο κάνουμε πρόβες κι αλλάζουμε κοστούμια. Συχνά μπερδεύουμε τους ρόλους κι οι θεατές γιουχάρουν. Άλλοι χειροκροτούν. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.

Οι θεατές είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αυτοθαυμάζουμε και οικτίρουμε συγχρόνως το είδωλό μας. Μια λάθος κίνηση και θρύψαλα οι καθρέφτες. Εφτά χρόνια γρουσουζιά κι ύστερα άλλα εφτά κι άλλα εφτά...

Περιμένουμε τον από μηχανής θεό. Περιμένουμε ένα τυχαίο θαύμα. Συχνά το θαύμα είναι ένα θύμα. Θυμόμαστε τότε πόσο θυμωμένοι είμαστε. Όλα με θ-ήττα.

Πάσχουμε και από αριστερό εξτρέμ. Ο αναπληρωματικός μας, φύση φιλάσθενη κι αναιμική, μόνιμα τρώει χόρτο. Καμιά πρωτοβουλία δεν παίρνει. Περιμένει το "λάθος" των αντίπαλων αμυντικών. Κενή εστία δεν θα βρει ποτέ, ας του το σφυρίξει κάποιος. Πριν τον πάρουν με το φορείο ή πριν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη.


4 σχόλια:

 1. Μόλις καταλάβαμε Quasar ότι η επανάσταση δεν ήταν τελικά μια ωραία γυναίκα αλλά η γυναίκα από δίπλα που μπορείς να πεις μια κουβέντα, να τη νοιαστείς και να της ζητήσεις να σε στηρίξει τη δύσκολη ώρα. Τι να διεκδικήσεις, όταν πέφτουν βροχή οι καταστροφές; Πώς σχεδιάζεις πορεία μέσα στο ναρκοπέδιο; Ίσως ο κόσμος ξέρει. Ίσως θέλει να το δοκιμάσει αυτό το αριστερό εξτρέμ για να κατεβεί στο γήπεδο. Ίσως χρειάζεται να φανεί μια δυνατότητα, χλωμή έστω, όχι η επαγγελία του παραδείσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φταίει ο παίχτης, φταίει ο διαιτητής και τα στημένα, φταίμε κι εμείς που κοιτάμε και δεν κατεβαίνουμε στο δρόμο να παίξουμε τη μπάλα μας.

   Διαγραφή
 2. Αχ, γιατί μου το έκανες αυτό σήμερα; Πάνω που μιλούσες για σκακιέρες, κι είπα κι εγώ ότι καταλάβαινα τον συμβολισμό, για πότε σε έχασα εκεί με τα ποδοσφαιρικά και δεν σε πήρα χαμπάρι, ιδέα δεν έχω. Τα χτυπήματα ήταν απανωτά! Αχαχα! Πέρα από την πλάκα (που νομίζω ότι έχω), με νοσεί που θα πεθάνω πιόνι... Λες να φταίει που δεν έχω μάθει σκάκι; Σκέτη..θ-ήττα η κατάσταση μου τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ ένα απλό σχόλιο για την πολιτική επικαιρότητα ήθελα να κάνω. Αυτή κι αν είναι μπέρδεμα όμως.
   Μην ανησυχείς, κι εγώ από σκάκι ξέρω ντάμα :)

   Διαγραφή