Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Ο κόσμος μας είναι πολύ μικρός. Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα ανάγκη να εκβιάζουν την κοινή πορεία ή τη συνάντηση με όσους εκτιμούν. Οι διαδρομές μας στη ζωή, σαν τις παράλληλες που συναντώνται κάπου στο άπειρο, έρχεται κάποτε η στιγμή, τυχαία κι αβίαστα, που τέμνονται. Μετά πάλι ελίσσονται και ξεστρατίζουν αφήνοντας την υπόσχεση -ποτέ δεσμευτική όμως- για μια συνάντηση στο μέλλον.
Ζούμε εντός των συμπτώσεων. Όσο περισσότερο συμπίπτουν τα υλικά από τα οποία είμαστε φτιαγμένοι τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να συμπέσουν ξανά κάποια στιγμή και οι τροχιές μας στη ζωή. Αόρατα συνεκτικά  δίκτυα υφαίνονται γύρω μας και γύρω από τους όμοιούς μας και δεν μας αφήνουν να χαθούμε.
Είναι χάρη σε παρόμοια αόρατα δίκτυα που ξέρουμε επίσης πως ένα καλό βιβλίο ποτέ δεν πρόκειται να χαθεί, πάντα θα βρει τον τρόπο να αναδυθεί από το σωρό και να πέσει στα χέρια μας.

ΚΑΡΚΑΛΟΥ
Την Ισμήνη μου τη σύστησε μια κοινή φίλη πριν λίγο καιρό. Μου φάνηκε αμέσως οικεία η μορφή της. Και βέβαια στη συνέχεια, ανασκαλεύοντας το παρελθόν, βρήκαμε τους κοινούς μας χρόνους και τόπους κι ανακαλύψαμε ότι οι διαδρομές μας είχαν διασταυρωθεί ξώφαλτσα σε εποχές και ηλικίες που οι συναντήσεις ακόμα συνέβαιναν σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Οι σινεφίλ θα θυμούνται τη φιγούρα της στην Καρκαλού του Τορνέ. Οι μπαρόβιοι των 80's, πίσω από τη μπάρα του θρυλικού "Witofski's". Οι ξένοιαστοι ταξιδιώτες, στον Αρμενιστή.
Η Ισμήνη Καρυωτάκη είναι αρχιτέκτονας, συγγραφέας, ζωγράφος, σκηνογράφος, ηθοποιός και πολλά άλλα.
Την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 8, θα γίνει η παρουσίαση του καινούργιου της βιβλίου "Απόπειρα Συνάντησης" στον πολυχώρο Δυναμό. Θα είμαστε εκεί.
Μια κριτική για το βιβλίο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου