Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩΕγώ, κυρία, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω ευτυχισμένος. Ούτε αστροναύτης θέλω, ούτε τραγουδιστής, ούτε δάσκαλος. Ευτυχισμένος θέλω, μόνο αυτό.
Θα έχω ένα σπίτι μακριά, πολύ μακριά, δίπλα στη θάλασσα. Δεν θα έχω ούτε τηλέφωνο ούτε γραμματοκιβώτιο. Έτσι δε θα μας παίρνουνε τηλέφωνο από την τράπεζα να μας στενοχωρούνε, ούτε θα έρχονται γράμματα από την εφορία κάθε τόσο. Όμως θα μένουνε εκεί κοντά κι οι φίλοι μου, ο Γιώργος κι ο Νικόλας, να παίζουμε μαζί. Και η Ελενίτσα.
Θα είναι ζεστό το σπίτι μας. Και το ψυγείο μας δεν θα είναι άδειο, θα είναι από εκείνα τα άλλα τα ψυγεία, τα γεμάτα, που βλέπουμε καμιά φορά στην τηλεόραση.
Και τηλεόραση κυρία, δεν θα έχουμε. Γιατί είναι εκεί κάτι κακοί ανθρώποι που άλλο δεν κάνουνε από το να λένε πως για όλα φταίμε εμείς και τώρα πρέπει να πληρώσουμε. Μα εμείς δεν έχουμε κυρία, πώς να πληρώσουμε;
Κι η θάλασσα αυτή που λέω, δίπλα στο σπίτι μας, δεν θα έχει κύματα μεγάλα, μόνο κάτι μικρά-μικρά και δεν θα πνίγονται οι ανθρώποι εκεί, ούτε θα βουλιάζουνε οι βάρκες τους.
Κι εκεί, κυρία, θα έχει κι άλλα σπίτια, πολλά σπίτια, όλα χωρίς τηλέφωνα και τηλεοράσεις, κι οι δρόμοι δεν θα έχουν όνομα, τα σπίτια δεν θα έχουν αριθμούς, κι έτσι κανείς δεν θα μπορεί να τα βρει, μόνο οι φίλοι. Και θα έχει κάθε άνθρωπος το σπίτι του εκεί πέρα, όχι παγκάκια και χαρτόκουτες.
Και θα είναι όλοι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι σαν κι εμένα. Θα κάνουμε βόλτες στους δρόμους και θα γελάμε συνέχεια και θα είναι χαρούμενοι οι μπαμπάδες κι οι μαμάδες και δεν θα μαλώνουνε ποτέ. Και θα παίζουν όλα τα παιδιά στο πάρκο και δεν θα βλέπεις πουθενά εκείνους τους αστυνομικούς που σε αγριοκοιτάζουν ούτε τους άλλους τους καράφλες με τα μαύρα.
Εγώ, κυρία, δεν αγαπώ κάποιο επάγγελμα ιδιαίτερα. Μόνο ευτυχισμένος θέλω, αυτό μου αρέσει. Όμως, μπορώ και να δουλέψω. Μόνο να φτιάχνω κάτι όμορφο και χρήσιμο. Κι επίσης να μην έχω κάποιο κακό αφεντικό από πάνω μου, να μου φωνάζει, όπως στο μπαμπά μου, "άργησες!", "είσαι άχρηστος!" ή "απολύεσαι!"
Όταν, κυρία, μεγαλώσω και γίνω ευτυχισμένος, θα έρθω να πάρω κι εσάς κι όλη την τάξη μας. Και θα περνάμε τότε πολύ ωραία όλοι μαζί.


6 σχόλια:

 1. "...κι έτσι κανείς δεν θα μπορεί να τα βρει, μόνο οι φίλοι"...κι εγώ πάντως όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ευτυχισμένη... Καλό βράδυ και να είσαι καλά :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ γι αυτό το ιαματικό κείμενο. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο. Να είσαι καλά :)

   Διαγραφή
 3. Και εγώ κυρία, και εγώ ευτυχισμένη θα γίνω. Μου έχουν πει ότι αυτή η καριέρα θέλει πολλή δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο γιατί μετά έχει μιαν άλλη πιο καλή. Το να γίνεις υπεύθυνη και να μοιράζεσαι την ευτυχία. Γιατί βέβαια αν δεν έχεις κάτι τι θα μοιραστείς; Κι αν δεν έχεις κάποιον με ποιον θα μοιραστείς; Αλλά εγώ θα έχω τον quasar και δε με νοιάζει γιατί αυτός ξέρει που να ψάξουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξέρω; Στα τυφλά και σκουντουφλώντας πάω. Αλλά ψάχνοντας μαζί καλή μου κάτι θα βρούμε που, έστω, θα μοιάζει με ευτυχία :)

   Διαγραφή