Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Η ΒΙΑΗ Ιστορία είναι η μαμή της βίας. Όταν έρθει η ώρα, αυτή θα στρώσει τα σεντόνια, θα φέρει το ζεστό νερό, θα κόψει τον ομφάλιο λώρο και θριαμβευτικά θα υψώσει το έκτρωμα στο φως πριν το ακουμπήσει στο στήθος της κοινωνίας. Κι η βία τότε θα δαγκώσει το βυζί της μάνας και θα τρέξει αίμα.
Η βία είναι ένα μωρό εφταμηνίτικο και μπάσταρδο. Είναι παιδί που πιάνεται από  αλλεπάλληλους ομαδικούς βιασμούς. Κανένας δεν το περιμένει αν κι η Ιστορία προειδοποιεί με υπαινιγμούς σε αυτιά κουφών ότι κοιλοπονάει κρυφά η μάνα του. Η βία δεν είναι ανεμογκάστρι. Γεννιέται ξαφνικά και πρόωρα, πότε σε αποστειρωμένες κλινικές και πότε σε καλύβες κι η μάνα του το κουβαλάει νύχτα με ένα πανέρι και το παρατάει μεσ' στα βρωμόνερα στα σκαλοπάτια του ορφανοτροφείου.
Η βία είναι ορφανή, είναι ένα προβληματικό παιδί πατρός αγνώστου, χωρίς καρδιά και φύλο. Θα έμενε εκεί στα αζήτητα. Ώσπου το υιοθετεί το κράτος. Που το παραχαϊδεύει και τ' αφήνει να αλωνίζει ελεύθερο. Σε αστυνομικά τμήματα, σε φυλακές, σε κρατητήρια, σε σχολεία, σε γειτονιές, σε δρόμους, σε πλατείες, να το νταντεύουν συμμορίες ουρακοτάγκων, να σπέρνει γύρω του τον τρόμο παίζοντας με τα μαχαίρια και τις αλυσίδες του. Το κράτος καμαρώνει το παιδί του, το δεξί του χέρι. Δικαιολογεί κάθε του έγκλημα, κάνει όλα τα χατίρια του. Το αφήνει να του γράψει νόμους και να βάλει από κάτω τη μουτζούρα του φαρδιά πλατιά.

Θα βγει μια μέρα η μάνα του στους δρόμους κι εμείς θα μαζευτούμε γύρω της. Συμβαίνει κάποτε. Δαρμένη, ημιθανής, θα ανοίξει τα κουρέλια της και θα μας δείξει το άλλο της παιδί, το δίδυμο, που έκρυβε στα υπόγεια τόσα χρόνια και θα το σπρώξει απαλά να έρθει προς το μέρος μας. Θα μας πιάσει αυτό από το χέρι κι εμείς θα του δείξουμε το δρόμο. Κι ας είναι ολόιδιο με το πρώτο, θα ξέρουμε πως μπορούμε να το εμπιστευθούμε. Κι όταν ξεσπάσει, πρώτα θα συντρίψει το δίδυμο αδερφάκι του κι ύστερα όσους το έσπειραν, το ανάθρεψαν και το χειρίστηκαν, όλα τα αφεντικά κι όλους τους υπηρέτες τους, ώσπου τίποτα από τον παλιό κόσμο να μη μείνει όρθιο. Κι η Βία αυτή θα είναι η μαμή της Ιστορίας.

2 σχόλια:

 1. Φανταστικό κείμενο. Αύριο θα μου επιτρέψεις να το μοιραστώ στο Τουίτερ. Ευχαριστώ για λινκ και για Gatherate. Πριν λίγο έβλεπα πάλι αυτό.

  http://www.youtube.com/watch?v=uHipBRkQ4ZU&feature=youtu.be

  Συνέχισε να γράφεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σου λόγια. Χαρά και τιμή μου να το μοιραστείς.
   Ο Μπέργκμαν συγκλονιστικός.

   Διαγραφή