Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΝ


Προς κ. Μανιτάκη

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, σας εφιστώ την προσοχή σε ένα μείζον θέμα που άπτεται των πολιτικών και ιδεολογικών σας επιλογών αλλά φαίνεται ότι σας διέφυγε εξ αιτίας της, μετά υπερβολικής αφοσίωσης και περισσού ζήλου, άσκησης των καθηκόντων σας. Πρόκειται για τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Η Βουλή, κύριε υπουργέ, δεν χρειάζεται, όλοι οι Έλληνες το βλέπουμε πλέον πως υπολειτουργεί. Λυπούμαι που το λέω αλλά οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που καθιέρωσε η κυβέρνηση, καθιστούν πλέον τους βουλευτές αργόμισθους και κρατικοδίαιτους. Πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας. Μια δραστική λύση που θα χτυπήσει το κακό στη ρίζα του είναι απαραίτητη. Βρείτε δυο τρεις οργανισμούς και συγχωνεύστε τους με τη Βουλή. Αν πάλι εσείς αξιολογήσετε και κρίνετε πως αυτό δεν αποδίδει, τότε ας κλείσει πάραυτα.

Καλώ ιδιαίτερα τους βουλευτές της συμπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όσοι απ' αυτούς έχουν το θάρρος να παραδεχτούν ότι έτσι κι αλλιώς δεν προτίθενται ποτέ να δημιουργήσουν θέμα στην κυβέρνηση, να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι εξουσιοδοτούν εν λευκώ τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, να θέσουν εαυτούς σε εφεδρεία και να γυρίσουν στα χωριά τους με το ένα τρίτο του μισθού, να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή ή να κάνουν τέλος πάντων κάτι χρήσιμο για τους εαυτούς τους και για την κοινωνία, μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα τους χρειαστείτε. Γιατί να ξοδευόμαστε αν μπορούμε και χωρίς αυτούς, υπουργέ μου; Αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ιδίως αυτούς, αυτούς που άλλο δεν ξέρουν παρά να φωνασκούν, ξεφορτωθείτε τους τάχιστα. Δημοκρατία και πράσινα άλογα. Όχι διαθεσιμότητα σε αυτούς, απευθείας απόλυση χωρίς αποζημίωση. Δεν εννοώ τους Χρυσαυγίτες βέβαια, αυτούς αν θέλετε μπορείτε κάπου να τους χώσετε. Στα ΜΑΤ, στις λαϊκές, καντηλανάφτες, θυρωρούς, νυχτοφύλακες, βασανιστές, νταβατζήδες, κάπου τέλος πάντων, ξέρετε εσείς. Ανάλογα με το ταλέντο καθενός.

Αλλά και το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ μας, τι ανάγκες εξυπηρετεί; Άχρηστο είναι πλέον. Υπάρχει η Τρόικα. Γιατί να κωλυσιεργούμε; Έλεος πια! Ας παταχθεί επιτέλους η γραφειοκρατία σ' αυτή την έρμη χώρα. Να έρχονται οι νόμοι έτοιμοι, να μεταφράζονται εν τάχει και να εφαρμόζονται χωρίς καθυστερήσεις, μήπως και δούμε προκοπή. Να εισηγηθείτε λοιπόν άμεσα στον πρωθυπουργό την αυτοκατάργησή σας. Και στα άδεια πλέον υπουργεία να στριμώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες. Αυτή η πρόταση, αντιλαμβάνομαι, κάπως σας δυσκολεύει αλλά μήπως υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να θυσιαστείτε αυτοβούλως για το καλό της πατρίδας; Επαφίεμαι στον πατριωτισμό σας, κύριε υπουργέ.

Όσο για τον πρωθυπουργό τι να σας πω. Αν θέλετε κρατήστε τον ως έχει. Αν ήμουν όμως επιστήμονας όπως εσείς, αν ήμουν ένας νέος Φρανκενστάιν, θα έψαχνα τρόπο να τον συγχωνεύσω κι αυτόν. Με τους άλλους δυο, εννοώ. Κεφάλι Σαμαρά σε σώμα Βενιζέλου με άκρα (αριστερά) και προπαντός υπευθυνότητα Κουβέλη. Τρία σε ένα. Και θα του φόραγα, υπουργέ μου, του τέρατος, και μια στολή αρχιστράτηγου, καλοραμμένη κι επιβλητική, με μαύρες μπότες και καμτσίκι, ώστε να πάψουν οι περί δημοκρατίας γκρίνιες και να αντιληφθούν οι νοσταλγοί του παρελθόντος ότι αυτά που ξέρανε τελειώσανε.

Μετά τιμής


2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν περίμενα, βέβαια, να ακούσει εμένα. Μακάρι όμως να άκουγε τη συνείδησή του, όντας αριστερός (κατά ΔΗΜΑΡ) και συνταγματολόγος.

      Διαγραφή